Πως φτιάχνουμε μπισκότα choco orange, παγωτό, μερέντα, frozen yogurt και σουφλέ σοκολάτας ?

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Aug 29 2013

Πως φτιάχνουμε μπισκότα choco orange, παγωτό, μερέντα, frozen yogurt και σουφλέ σοκολάτας ?

Περιγραφή

Μπισκοτάκια για όλους όσους αρέσουν αυτά της γνωστής μάρκας και έχουν τάσεις υπογλυκαιμίας.
Choco Orange

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 κ.γλ. baking
  • 1/4 κ. γλ. σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο (τύπου lurpac ανάλατο)
  • 1 αυγό (μεγάλο)
  • 1 κ. γλ. υγρή βανίλια
  • 60 ml ξινογάλο
  • 120 ml χλιαρό νερό
  • μαρμελάδα πορτοκάλι
  • κουβερτούρα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο χτυπάμε αρκετά τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια.
  3. Προσθέτω σε δόσεις και εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλο ή το γάλα με το νερό. Το μείγμα είναι αρκετά ρευστό τύπου κέικ.
  4. Σε ένα ταψί αφού στρώσω λαδόκολλα με ένα κουτάλι βάζω κουταλιές και προσπαθώ να τις κάνω στρογγυλές σαν τα μπισκότα.
  5. Τα ψήνουμε 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)μέχρι λίγο να ροδίσουν.
  6. Αφού κρυώσουν, από την κάτω πλευρά αλείφω μαρμελάδα πορτοκάλι.
  7. Έχω λιώσει τη κουβερτούρα μου και γλασάρω από πάνω τα μπισκότα μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχω ξινόγαλο βάζω γάλα με 1 κ.γλ. ξύδι. Δε μπορώ να σας γράψω ποσότητα γιατί τα παιδιά τρώνε τα μισά μόλις βγουν από το φούρνο. Η απίστευτη μαρμελάδα πορτοκάλι από το side μας είναι ιδανική. Είναι φανταστικά αν τα βάλουμε στο ψυγείο. Την ιδέα την πήρα από το joyofBaking και τη συνταγή Whoopie Pies. Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν. Είναι πολύ εύκολη και ταιριάζει σαν γεύση με αυτά της γνωστής μάρκας.

Σπιτικό παγωτό σοκολάταςAdTech Ad

Περιγραφή

Αυτη η συνταγη ειναι σκετη απολαυση.

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 160ml κρεμα γαλακτος
  • 200γρ. κουβερτουρα σε κομματια και λιωμενη σε μπεν μαρι
  • 100γρ. κακαο (σκονη)
  • 320γρ. ζαχαρη
  • 2 ξυλακια κανελσς
  • 1 ασπραδι αυγου

AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Βραζετε το γαλα μαζι με την κρεμα γαλακτος, τη ζαχαρη και την κανελα. Αποσυρετε το σκευος απο τη φωτια, αφηνετε για λιγη ωρα να τραβηξουν τα υλικα το αρωμα της κανελας και κατοπιν πεταμε τα ξυλακια.
Βήμα 2

2) Προσθετετε πρωτα τη λιωμενη σοκολατα και κατοπιν το κακαο και ανακατευετε μεχρι να διαλυθει το κακαο και να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Βήμα 3

3) Χτυπατε το ασπραδι σε σφιχτη μαρεγκα και το ενσωματωνετε στο μειγμα.
Βήμα 4

4) Παγωνετε στην καταψυξη με τον παραδοσιακο τροπο.

    ΜερένταAdTech Ad

    Περιγραφή

    Μερέντα πεντανόστιμη που διατηρείται στο ψυγείο όσο εσεις θέλετε!!!

    Μερέντα

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 100γρ κουβερτούρα
    • 150γρ βιτάμ
    • 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
    • 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
    • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι

    AdTech Ad

    Πώς το κάνουμε:

    1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτηρο σε μπεν μαρί.
    2. Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα…
    3. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ.
    4. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Εκανα πολλά τεστ από άλλες συνταγές μέχρι να βρώ την ωραιότερη γεύση… κατέληξα εδώ. Μπορείτε να το βάλετε στο ψωμί, στα γλυκά και για γέμιση στα κρουασάν βουτύρου που έχω εδώ, και θα με θυμηθείτε!!

    Frozen YogurtAdTech Ad

    Περιγραφή

    Είτε παγωμένο γιαούρτι το ονομάσουμε, είτε παγωτό γιαούρτι, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο με λίγες σχετικά θερμίδες που τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμα κι από όσους δεν ξετρελλαίνονται για το κοινό γιαούρτι.

    Frozen Yogurt

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες (όχι light!)
    • 200-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 2-3 βανίλιες

    AdTech Ad

    Πώς το κάνουμε:

    1. Σ’ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη (δοκιμάζουμε μ’ένα κουτάλι για να βεβαιωθούμε).
    2. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και βγάζουμε κάθε 1/2 με 1 ώρα για 4-5 φορές και ανακατεύουμε ζωηρά για να αφρατέψει.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Αν σας φαίνεται ξυνό προσθέστε έξτρα ζάχαρη (πριν το παγώσετε). Εγώ το φτιάχνω χρησιμοποιώντας δικό μου γιαούρτι και γίνεται τέλειο και πολύ υγιεινό.

    Το τέλειο σουφλέ σοκολάταςAdTech Ad

    Περιγραφή

    Εύκολη, πολύ νόστιμη, για τους λάτρεις της σοκολάτας
    Το τέλειο σουφλέ σοκολάτας

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 2 κουβερτούρες των 125γρ. (εγώ βάζω “Παυλίδης”)
    • 2 σοκολάτες Lacta των 85 gr
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 250 γρ. μαργαρίνη
    • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κ.γ. μπεϊκιν
    • 2 βανίλιες
    • 5 αυγά

    AdTech Ad

    Πώς το κάνουμε:

    1. Λιώνω το βιτάμ, τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα κατσαρολάκι (σε χαμηλή φωτιά)
    2. Χτυπάω τη ζάχαρη, τα αυγά και προσθέτω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας
    3. Στο τέλος, προσθέτω το αλεύρι και τις βανίλιες
    4. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά. Εάν τα βάλετε σε ατομικά φορμάκια, ψήστε τα 10 λεπτά.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Μην ξεφορμάρετε αμέσως το σουφλέ. Αφήστε το να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψετε η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα. 
    Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οπότε μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε λίγο το χρόνο ψησίματος ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν σας βγει στέρεο μέσα, τότε θέλει λιγότερο ψήσιμο.
    ΠΗΓΗ: sintagespareas
    X